Allsvenskans supporterkostnader

Press
Press
Var får man mest för pengarna i Allsvenskan - vilken klubb är det billigast att vara supporter till?

Sparportalen www.cuponation.se har undersökt priset för att vara en supporter till de olika allsvenska lagen. I undersökningen har priset för ett säsongskort på ståplats, en matchtröja samt halsduk analyserats för respektive lag. Resultatet visar att de två billigaste lagen att vara supporter till är Kalmar FF samt BK Häcken. Supportrar till Östersunds FK samt Hammarby IF får betala mest för att följa sina lag. IK Sirius, en av nykomlingarna till Allsvenskan denna säsong, har tillsammans med GIF Sundsvall det dyraste säsongskortet av samtliga undersökta lag. Fansen till båda lagen måste betala 2000 kronor för ett säsongskort på ståplats.

Allsvenskan har äntligen dragit igång igen efter ett långt vinteruppehåll. Nu kan supportrar över hela landet återigen söka sig till de allsvenska arenorna för att äta korv, dricka öl och se på fotboll.

Priserna för att följa de allsvenska lagen skiljer sig avsevärt. Men vilka är egentligen de billigaste respektive dyraste lagen att vara supporter till? Detta har sparportalen CupoNation undersökt genom att jämföra priserna för lagens säsongskort, matchtröjor och halsdukar.

De billigaste lagen att följa i årets Allsvenskan är Kalmar FF och BK Häcken. För att följa deras samtliga hemmamatcher under säsongen behöver du endast betala 750 respektive 1095 kronor för en säsongsbiljett på ståplats. Som supporter till Kalmar FF kostar en matchtröja och halsduk 450 och 200 kronor, vilket sammanslaget med priset för säsongskortet totalt kostar supportern 1400 kronor – detta är det billigaste priset bland alla allsvenska lag. BK Häcken är något dyrare men fortfarande näst billigast av alla undersökta lag. En matchtröja samt haldsduk kostar 550 respektive 200 kronor, vilket inklusive priset för säsongskortet ger en totalkostnad på 1846 kronor för att vara suporter till Häcken BK.

Om vi istället ser till de dyrare lagen finner vi Östersunds FK och Hammarby IF i toppen. Bortsett från IK Sirius och GIF Sundsvall, har Hammarby det dyraste säsongskortet. Att följa Hammarby på Tele2 Arena under säsongen kostar 1900 kronor. Även priset för en matchtröja är förhållandevis dyrt, där åskådarna får betala 749 kronor. Säsongskort, matchtröja samt halsduk kostar Hammarbysupportern hela 2828 kronor. Dyrast av alla lag är oväntat nog Östersunds FK, som gjorde sin första säsong i Allsvenskan förra säsongen. Totalt hamnar kostnaden på 2874 kronor. Värt att notera är att det kostar mer än dubbelt så mycket att följa Östersunds FK som Kalmar FF, som är det billigaste laget i undersökningen.

Vad som även framkommer är att ett av de större lagen, IFK Göteborg, är förhållandevis billigt att följa. Fansen behöver endast betala 1960 kronor för en matchtröja, halsduk och ett säsongskort. Detta kan jämföras med Malmö FF som sammanlagt kostar 2743 kronor att följa. Stockholmsrivalerna AIK och Djurgårdens IF ligger prismässigt relativt nära varandra, men det förstnämnda laget är dock något dyrare. Att följa AIK kostar 2598 kronor och Djurgården 2448 kronor. Vad som är värt att poängtera är att Djurgården har den dyraste matchtröjan av samtliga lag, då fansen får vara beredda att lägga ut hela 849 kronor.

Priserna för samtliga* allsvenska lag:


Supporterkostnader Allsvenskan

*Priserna för matchtröja och halsduk finns inte tillgängliga för AFC Eskilstuna. Således är laget inte med i undersökningen.

*För att köpa säsongskort till Östersunds FK krävs även medlemsskap.

Om undersökningen

Undersökningen är baserad på information från respektive klubbs hemsida. För varje klubb har priset för det billigaste säsongskortet på ståplats samt för matchtröja och halsduk analyserats. Rabatterade priser har inte tagits med i beräkningen.

Kontaktinformation
Presskontakt - Sverige
Lukas Ohlsson
lukas.ohlsson@cuponation.se
+49 1511 5652 369