.

Prisvärd skidsemester!

Var får du mest för pengarna per kilometer?

Vintern är äntligen här!
Vintern har nu anlänt. Detta betyder att du äntligen kan få åka skidor igen, frossa i pudersnö, dricka glüwein och äta belgiska våfflor. Men som de flesta vet kan skidsemestern snabbt bli ett dyrt nöje som man kan komma att ångra.

Sparportalen CupoNation har därför sammanställt en lista över priserna på de mest populära skidorterna runtom i Europa så att du enkelt kan hitta vilket skidområde som passar bäst för dig och din plånbok. I vår sammanställning hittar du priserna för såväl ett 6-dagars liftkort som storleken på de mest populära skidområdena i Frankrike, Österrike, Schweiz, Sverige och Norge.

Som något nytt kan du se priset du betalar för varje kilometer du åker skidor. Det är nämligen inte alltid så att ett billigt liftkort innebär valuta för pengarna - för vad hjälper det att åka på en skidsemester i en billig skidort om det endast finns ett fåtal kilometer pist? Se hela sammanställningen nedan och ta reda på vilken skidort som passar dig bäst både storleks- och prismässigt!
Frankrike
 
Schweiz
 
Österrike
 
Norge
 
Sverige
 
Källor
Analysen är baserad på data från skidområdenas hemsidor. I analysen används uttrycket ”pris per km” som en uträkning genom att dela priset för ett 6-dagars liftkort med storleken på området. Kostnaden för transport till och från skidområdet har inte tagits med i beräkningen. Valutakonverteringen som används har hämtats in från växelkursen den 19:e oktober.