Eurovision

Song Contest

Kiev 2017

Vem vinner Eurovision om sociala medier får bestämma?

Den 13:onde maj i Kiev börjar kampen om vem som tar hem den 62:a omgången av den prestigefyllda tävlingen Eurovision songcontest. Hela Europa, men även Australien spekulerar om vem som kommer att vinna. Då vi på CupoNation vill spara både tid och pengar för våra kunder har vi tagit en titt på alla deltagande Eurovisionartisters sociala medier, och har genom detta korat en Eurovisionvinnare, om populariteten på sociala medier får bestämma.

Såklart har uträkningen gått till på samma sätt som Eurovision. De 10 länder med högst poäng i semifinal 1 och 2 har gått vidare till den stora finalen, där de även tävlar mot ”the big five” (Italien, Spanien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland) plus värdlandet Ukraina. Resultatet av undersökningen blev detta;

 • Andrea Raffin / Shutterstock.com
 • VINNAREN ÄR
  ITALIEN
  Francesco
  Gabbani!!
Andrea Raffin / Shutterstock.com
RÖSTER
639249

Vinnaren är Italien med Francesco Gabbani! Franceso Gabbani har nästan dubbelt så många följare som andraplatstagaren Holland och O'G3NE .Om sociala medier har rätt skulle detta bli Italiens första vinst på 27 år. Francesco har vunnit San Remo festivalen två gånger (den italienska versionen av melodifestivalen) och i hans bidrag i år kommer han att uppträda med en gorilla på scenen (!).

Svergie och Robin Bengtsson hamnar på en åttonde plats om sociala medier får bestämma. Robin Bengtsson har totalt 74 052 följare på facebook, instagram och twitter. Med dessa poäng lyckas kommer han enligt sociala medier få en fjärdeplats i semifinalen den 9:onde maj och vara en av två nordiska länder som är med i finalen. Enligt sociala medier kommer Danmarks Anja Nissen komma till finalen och hamna på en elfteplats. Varken Islands Svala eller Norges JOWST kommer komma till final enligt sociala medier. Norge har till och med näst minst följare i sociala medier. Minst har Tjeckiens Marina Barta.
Resultat
 
Övrig fakta om undersökningen

Antal följare i sociala medier för en artist i Eurovision songcontest är

 • 26 384
  följare på
  Instagram
 • 11 176
  följare på
  Twitter
 • 27 278
  följare på
  Facebook

Sammanlagt har alla deltagande

2 640 069

följare på sociala medier.

Italiens bidrag Francesco Gabbani har flest följare av alla länder på facebook och instagram medans Greklands bidrag Demy har flest följare på Twitter.

Antalet följare är inhämtat 20-21 april..

Kontakta oss:

Emilie Jäfvert | emilie.jafvert@cuponation.se | 4915175809003