Tillsammans kan vi rädda regnskogen

Tillsammans med ett stort antal webbutiker på vår webbplats räddar vi en bit regnskog. Det är så här vi hjälper varandra och naturen. Vill du veta mer?

VARFÖR ÄR DETTA NÖDVÄNDIGT?

Jorden är vårt hem. En plats som vi delar med nästan 8 miljarder människor och 7,77 miljoner olika djurarter. För att skydda oss själva och andra är det viktigt att vi minskar vårt ekologiska fotavtryck. Cuponation vet att vi inte kan göra saker på egen hand, vi behöver varandra för att bli framgångsrika. Därför är det så viktigt för oss att stödja klimatet och därför har vi gått samman med Wilderness International för att skydda (regn)skogarna.

Vi behöver din hjälp med detta!

Betydelse

Varför är det så viktigt att skydda regnskogen? Träden absorberar koldioxid och andas ut syre. Vi och djuren omkring oss behöver syre för att överleva. Dessutom kan koldioxidutsläppen delvis kompenseras.

Detta ämne är nu mer trendigt än någonsin.

RÄDDA DEN BIOLOGISKA MÅNGFALDEN

Träden är vår allierade i kampen mot klimatförändringarna, och genom att hålla regnskogen intakt kan vi förhindra att en stor del av vår biologiska mångfald går förlorad. Djur och människor som inte bor i skogarna gynnas också av detta. Varje donation gör en skillnad.

Föreställ dig vad vi kan åstadkomma tillsammans!

KOMMER DETTA ATT KOSTA MIG PENGAR?

Nej, det kostar dig ingenting, men du hjälper till! Webbutikerna som stöder projektet tillsammans med oss kan inte göra detta utan att du handlar deras produkter. De anslutna märkena och butikerna finns här på den här sidan och kan lätt kännas igen på de gröna kupongerna och accenterna på butikssidorna på Cuponation.se.

Eftersom du handlar på dina favoritbutiker via Cuponation räddar du en bit av naturen.

VAD GÖR WILDERNESS INTERNATIONAL?

Wilderness International är en ideell organisation med ett huvudsyfte, nämligen att bevara och rädda unika naturområden. Sedan starten 2008 har de lyckats skydda mer än 10 miljoner kvadratmeter hotad regnskog. De skyddar inte bara skogar utan bedriver även forskning om koldioxidlagring och biologisk mångfald i konstgjorda regnskogar. Dessa studier stöds av många vetenskapliga institutioner.Läs allt om Wilderness International genom att klicka på knappen nedan, eller titta på videon.

Besök webbplatsen

1 EURO RÄDDAR REDAN EN BIT REGNSKOG

Varje liten bit hjälper. Med bara 1 euro räddar vi 1 m2 regnskog, 50 m3 livsmiljö och lagrar 60 kg koldioxid i skogen. Denna enda euro skyddar tusentals år av historia och bidrar till ren luft för alla. Tillsammans med ett stort antal webbutiker på Cuponation Sverige bidrar vi till att skydda vår planets lungor.

Via Wilderness International kan du se en världskarta som visar hur mycket yta som redan är skyddad per område.

Se projektet här

FRAMTIDEN ÄR GRÖN

Lite fakta om träd och skogar

Wilderness International symbol

Wilderness International symbol

  • Regnskogen i sig kan motverka klimatförändringar tack vare de många träden. Detta beror på att de absorberar så mycket koldioxid, vilket är positivt för klimatförändringarna. Visste du till exempel att Peru består av 60% av regnskog?
  • Mer än hälften av alla djurarter lever i regnskogen. Tänk på olika djur som gorillor, jaguarer, sengångare och orangutanger. Dessa djurarter och naturligtvis många fler lever i regnskogen. Många av dessa arter riskerar att drabbas av avskogning, vilket vi nu kan bekämpa med din hjälp.
  • Inget träd är det samma. Visste du att det finns cirka 16 000 olika trädslag i Amazonas regnskog? Det finns också cirka 2,5 miljoner insekter och omkring 40 000 olika växtarter utöver de 1 300 fågelarterna, 3 000 olika fiskarterna och 430 däggdjuren. Oj!
Wilderness International symbol

Wilderness International symbol

  • Visste du att Amazonas regnskog också kallas "jordens lungor"?. Träden här står för ungefär 20% av det syre som produceras för hela jorden.
  • Alla regnskogar upptar ungefär 10% av jordens yta, men är hemvist för minst hälften av alla djurarter på jorden. Att skydda befintliga skogar är det mest effektiva sättet att skydda klimatet. Dessutom säkerställer det också bevarandet av biologisk mångfald, ren luft och rent vatten.
  • Amazonas regnskog täcker 7 000 000 km2 och är spridd över nio länder, däribland Brasilien, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Surinam, Ecuador, Franska Guyana och Peru - där 60% av landmassan är regnskog. Det gör regnskogen nästan lika stor som Australien.

Vill du hjälpa till?


Även isbjörnar gynnas av att regnskogen räddas. Vill du också hjälpa oss att skydda naturen? Nästan 50% av alla ursprungliga skogar på jorden har redan försvunnit. Vi måste vidta åtgärder nu för att se till att ingen mer försvinner. All hjälp är välkommen!


Webbutikerna och varumärkena nedan hjälper oss i vårt gemensamma uppdrag att skydda regnskogen.