Bästa butikerna
Meny

Stor streamingstudie: här får du flest tv-serier för pengarna

Streamingtjänster blir alltmer populära och enligt statistik från analysföretaget Mediavision har nu över en miljon svenskar Netflixabonnemang. Fler väljer att sträckkolla på serier och streamingtjänsterna Netflix, HBO Nordic och Viaplay producerar dessutom eget innehåll.

Abonnemangspriserna skiljer sig inte mycket åt bland dessa tjänster, men enligt en stor undersökning från sparportalen CupoNation finns det en stor skillnad i var man får mest för pengarna.

Flest serier för pengarna får man på Netflix, där man som tittare har tillgång till 616 serier, och har man ett basicabonnemang för 79 kronor i månaden blir det en kostnad på 13 öre per serie. Vidare har HBO Nordic en abonnemangskostnad på 89 kronor i månaden och erbjuder 171 serier, vilket medför ett pris på 52 öre per serie. På Viaplay får man tillgång till 311 serier för 99 kronor i månaden eller 32 öre per serie.

Mad Men, The Vampire Diaries och Outlander är de tre serier man finner på samtliga tjänster i undersökningen. En del av de övriga serierna finns dessutom på två av tjänsterna. Värt att påpeka är att det även finns exklusivt innehåll och originalserier på de tre plattformarna. Netflix har hela 183 originalserier, medan Viaplay har fyra och HBO Nordic 63.

Bland originalserierna finner man bland annat House of Cards och Orange Is the New Black på Netflix, Game of Thrones och The Sopranos på HBO Nordic samt Veni Vidi Vici och Swedish Dicks på Viaplay.

Däremot säger inte mängden serier allt. Det genomsnittliga betyget på serierna från filmsidan IMDb.com (som bedömer serier på en skala från 1-10) är 7.4 hos Netflix, 7.3 hos Viaplay och 7.8 hos HBO Nordic. Så även om HBO Nordic har betydligt färre serier är dessa generellt av en högre kvalitet.

Genom att undersöka de högst rankade serierna på IMDB.com:s topp 250-lista går det även att utläsa att Netflix har 50 serier av de 250 högst rankade, medan HBO Nordic och Viaplay har 40 respektive 14.

Fakta om streaming:

Enligt en rapport från MMS använder så här många av svenskarna i åldrarna 9-99 de tre streamingtjänsterna:

Netflix: 34%

Viaplay: 19%

HBO Nordic: 9%

Den fullständiga rapporten av MMS kan man ta del av här: http://mms.se/?p=3860

Datan i CupoNations undersökning har samlats in mellan den 6/6 och 9/6 2017. CupoNation kan därmed inte ta ansvar för de eventuella förändringar som sker under tiden, då innehåll läggs till och byts ut emellanåt på de tre streamingtjänsterna.

För frågor eller kommentarer, kontakta:
Lukas Ohlsson
PR Coordinator Sweden