Press
Press
Så mycket kostar starkölen på de svenska ishockeyarenorna

Sparportalen www.cuponation.se har undersökt ölpriserna på ishockeyarenorna runtom i landet. Det visar sig att Karlskrona serverar den billigaste ölen i SHL, medan Djurgården och Malmö är dyrast. Vad som även är värt att poängtera är att öl som serveras i 33 cl är betydligt dyrare per liter än de som serveras i 40 cl respektive 50 cl.

Hockeysäsongen 2016/2017 inleddes den 17:e september och svenska ishockeyfans kan på veckobasis se sina favoritlag spela i SHL. En viktig del i samtliga klubbars verksamheter utgörs av alkoholförsäljningen och många fans väljer ofta att njuta av ett par öl till matcherna.

Efter att Svenska Spel var huvudsponsor för SHL under cirka 20 år avslutades samarbetet och Norrlands Guld tog över rollen 2015. Detta innebär att Norrlands Guld syns på ishockeyarenorna och dessutom säljs på majoriteten av sportbarerna.

Att besöka arenorna varje vecka kan däremot bli en dyr affär, särskilt om man vill dricka några öl mellan och efter perioderna. I anslutning till detta har CupoNation undersökt starkölspriserna bland samtliga klubbar och har även beräknat priset per liter.

I tabellen nedan, som tar hänsyn till starköl på 0.4 och 0.5. liter, framkommer det att Karlskronas fans kan ta del av de bästa ölpriserna, medan Djurgården och Malmö erbjuder de dyraste priserna till sina supportrar:


Priser SHL

*Norrlands Guld serveras i iskall seidel.

Genom att göra en djupdykning i siffrorna går det att utläsa att ölen på ABB Arena Karlskrona kostar 130 samt 138 kronor per liter. Det som säljs då är Norrlands Guld och Mariestad likt i många av de andra arenorna. Vidare utgör även Rögle, Växjö och Linköping några av de billigare lagen i listan med ett pris på 136 respektive 138 kronor per liter.

De dyraste lagen i detta avseende är alltså Djurgården och Malmö, där fansen får lägga ut 162.5 kronor per liter. Örebro sticker ut i listan, då de dessutom säljer Krusovice på 0.5 l. Det visar sig även att det genomsnittliga priset för en liter starköl i SHL är 148,6 kronor.

Utöver priserna för en halvliter och 0.4 l har CupoNation också undersökt priserna för starköl på 33 cl. Vad som är intressant i detta fall är att dessa öl är dyrare per liter än de på 40 cl samt 50 cl:


Priser på öl SHL

*Priserna har avrundats till heltal.

Om undersökningen

Starkölspriserna har inhämtats genom telefonsamtal till ishockeyklubbarna mellan november 2016 och januari 2017. CupoNation kan inte ta ansvar för eventuella prisförändringar under tiden. Färjestads BK valde att inte delta i undersökningen.

Kontaktinformation
Presskontakt - Sverige
Lukas Ohlsson
lukas.ohlsson@cuponation.se
+49 1511 5652 369