Press
Press
Så mycket måste du betala för att se F1-racen på plats säsongen 2017

• Sparportalen www.cuponation.se har undersökt priserna för de billigaste tredagarsbiljetterna för samtliga F1-lopp under säsongen 2017.

• Biljettpriserna har även undersökts i relation till den den genomsnittliga månadslönen i respektive land.

• Bland samtliga undersökta lopp i Europa, Asien, Mellanöstern, Nord- och Sydamerika kostar det mest att se racet på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Den billigaste tredagarsbiljetten till loppet kostar 4068 kronor.

• Den billigaste tredagarsbiljetten i Mexico kostar 2541 kronor. Ett biljettpris som utgör hela 80,64 % av den genomsnittliga månadslönen i Mexico.

Andra helgen i april går säsongens andra F1-lopp av stapeln på Shanghai International Circuit i Kina. Att det kan vara dyrt att se de olika loppen på plats runt om i världen är för F1-intresserade ingen hemlighet. Sparportalen CupoNation har med anledning av detta undersökt biljettpriserna för alla 20 lopp som går under säsongen 2017 för att utröna var man får betala mest respektive minst för den billigaste tredagarsbiljetten.

För de nio lopp som går i Europa under säsongen utmärker sig racet i Storbrittaninen vid Silverstone Circuit som det dyraste. För en ”general admission”-biljett, vilken ger tillträde till arenan fredag till söndag, måste besökaren betala 2439 kronor. Detta kan jämföras med det billigaste racet i Europa som återfinns i Ryssland, där besökaren får betala 864 kr för en tredagarsbiljett till Sochi Autodrom. I Ryssland motsvarar detta pris dock 16 % av den genomsnittliga månadslönen, medan den dyrare biljetten i Storbrittanien endast utgör 8,9 % av den genomsnittliga månadslönen för britterna.

Sett till de lopp som går i Asien under säsongen har Malaysia det billigaste tredagarspriset bland samtliga undersökta race. En biljett som ger tillträde till Sepang International Circuit fredag till söndag kostar endast 212 kronor. Detta kan ställas i relation till racet i Singapore, vilket är det dyraste bland loppen som går i Asien. För en tredagarsbiljett måste besökaren betala 3160 kronor, ett pris som utgör ca 10 % av den genomsnittliga månadsinkomsten i Singapore.

Bland loppen i Nord- och Sydamerika utmärker sig racet i Mexico som det dyraste. För en tredagarsbiljett får åskådaren vara beredda att lägga ut 2541 kronor. Detta pris utgör hela 80,64 % av den genomsnittliga mexikanska månadslönen. För att ta del av det billigaste racet i Nord- och Sydamerika bör man söka sig till Montreal och Circuit Gilles Villeneuve. Där kostar den billigaste tredagarsbiljetten 969 kronor, ett pris som endast utgör 3,46 % av den genomsnittliga månadslönen i Kanada.

I Mellanöstern går under säsongen två race – i Bahrein samt Förenade Arabemiraten. Priset för den billigaste tredagarsbiljetten till Yas Marina Circuit i Abu Dhabi är dyrast bland samtliga undersökta lopp. Den billigaste tredagarsbiljetten kostar 4068 kronor. I Bahrein är priset något lägre - för att besöka Bahrien International Circuit den 14-16:e april då racet går av stapeln behöver man betala 1594 kronor.

Nedan presenteras den fullständiga undersökningen innehållande biljettpris, genomsnittlig månadslön samt biljettpriset presenterat som procent av av genomsnittlig månadslön i respektive land:


F1-priser


Om undersökningen

Priserna för de olika loppen har inhämtas från Formula 1:s officiella hemsida (https://www.formula1.com/). Det pris som undersökts för respektive lopp är den billigaste tredagarsbiljetten – i de flesta fall så kallad ”general admission”. För de lopp som inte erbjuder en ”general admission”-biljett har istället den billigaste tredagarsbiljetten tagits med i undersökningen. Loppen i Belgien, Italien, Singapore, USA samt Förenade Arabemiraten hade när prisinformationen inhämtades (3/4-2017) så kallade ”early bird discounts”. Priserna i undersökningen har konverterats till svenska kronor och valutakonverteringen som har använts har hämtats in från växelkursen den 3:e april.

Den genomsnittliga månadslönen i respektive land har inhämtas från Internationella arbetsorganisationens (ILO) rapport ”Global Wage Report” (http://www.ilo.org/wcmsp5/groups/public/---dgreports/---dcomm/---publ/documents/publication/wcms_537846.pdf). De genomsnittliga månadslönerna som presenteras i undersökningen gäller år 2015, förutom Österrike och Belgien där information gällande genomsnittlig månadslön endast finns att tillgå från 2014. För Monaco samt Förenda Arabemiraten finns inte aktuell information gällande genomsnittlig månadslön. Månadslönerna har konverteras till svenska kronor och valutakonverteringen som använts har hämtats från växelkursen den 3:e april.

Kontaktinformation
Presskontakt - Sverige
Lukas Ohlsson
lukas.ohlsson@cuponation.se
+49 1511 5652 369